Hyundai ix35 Hydrogen

El-SUV til under en halv million

Hyundai ix35 Fuel Cell, en elektrisk SUV med hydrogen som drivstoff, koster fra i dag 449 900 kroner i Norge. Dermed blir brenselcelleteknologien mer tilgjengelig. – Vi skal være en pådriver i dette markedet, sier Hyundai-sjef Thomas Rosvold. – Disse bilene har blitt serieprodusert av Hyundai siden 2013 og vi bygger nå ut vårt sertifiserte forhandlernettverk for å betjene kunder i 11* europeiske land i tillegg til Australia, Canada, Korea og USA. Så snart vi får flere hydrogenstasjoner vil det bli et økende marked for denne typen elektriske biler. Hyundais modell er nå den mest prisgunstige på det europeiske markedet, og vi kan levere biler i dag, sier Rosvold.

Hyundai ix35 Fuel Cell produser strøm til sin elektriske motor, med hydrogen som drivstoff, mens man kjører. Dette i motsetning til en batterielektrisk bil som bringer med seg strømmen i batterier. Den hydrogendrevne bilen har en rekkevidde på opp til 600 km og har kun ren vanndamp som utslipp. Å fylle opp tanken tar kun noen få minutter.

Pr. i dag er det fem hydrogenstasjoner i Norge, men de er i utgangspunktet bygget for å håndtere et mindre antall biler i en demonstrasjonsfase. – Derfor er det nå behov for utbygging av flere kommersielle stasjoner i Stor-Oslo, sier Ulf Hafseld i HYOP, selskapet som står i spissen for utbygging av hydrogenstasjoner i Norge.

Det finnes allerede flere elektriske biler drevet av hydrogen i Norge, blant annet har kommuner i Oslo-området kjøpt inn flere. Og i dag har Akershus Fylkeskommune signert en intensjonsavtale med Gyeonggi-provinsen i Korea, hvor Hyundais hydrogendrevne biler produseres, som bl.a. inneholder et avsnitt om å jobbe sammen med fokus på elektriske hydrogendrevne biler. Se vedlagte pressemelding fra Akershus Fylkeskommune.

* Østerrike, Belgia, Danmark Frankrike, Finland, Tyskland, Italia, Nederland, Sverige, England og Norge.

Først i verden

Hyundai ix35 fuelcell er den første serieproduserte brenselscelle bilen i verden. I tillegg er ix35 Fuelcell den første serieproduserte elbilen med rekkevidde på 600km. Hyundai ix35 fuelcell er også den første og foreløpig eneste elektriske SUV’en på markedet.

600km rekkevidde

På en tank hydrogen kan du kjøre hele 594 km. Dette gjør Hyundai ix35 Fuelcell til den elektriske bilen med lengst rekkevidde. I en uavhengig test i 2014 klarte ix35 fuelcell hele 700km på en tank hydrogen.

Nullutslipp

ix35 FCEV har ingen skadelige utslipp. Det eneste som slippes ut er rent vann. Hyundai ix35 fuelcell har elektrisk motor som får kraft fra en brenselscelle som produserer strøm ved å kombinere hydrogen og oksygen.

Kontakt selger

Tore Eliassen

Tlf: 67 17 16 05
Epost: tore.eliassen@aabyauto.no

Per Brenne

Tlf: 67171604
Epost: per.brenne@aabyauto.no