Hyundai IONIQ

Den unike elbilen er her nå!

Endelig kom nyheten om at Hyundai får en ny elbil. Og ikke en hvilken som helst variant, men en unik modell tilgjengelig med hele tre forskjellige motorkombinasjoner.

Hyundai har allerede tatt ledelsen i dette markedet med serieproduksjon av den hydrogenelektriske bilen ix35 Fuel Cell. Nå går Hyundai ett steg videre ved å være det første bilmerket som tilbyr valget mellom batteridrift, ladbar hybrid og hybrid – i samme type bilmodell. Den elektriske bilen IONIQ redefinerer hvordan hybrid- og elektriske biler bygges ved å tilpasse bilen et marked i rask endring.

– Hyundai har som mål å bygge innovative, energieffektive biler og derfor er vi spesielt stolte av IONIQ. Vår visjon er å fokusere på forskjellige typer drivlinjer som tilfredsstiller ulike kunders behov uten å måtte gå på akkord med verken design eller kjøreglede. IONIQ er en viktig del av vårt arbeid for å bli den ledende bilprodusent av biler med null-og lavutslipp, sier Woong-Chui Yang, sjef for Hyundai Motor FoU-senter. Grunnlaget for denne bilen er en helt ny plattform designet spesielt for IONIQ. Chassiset er optimalisert for å gi de beste kjøreegenskaper, mens bilen er maksimalt energieffektiv uavhengig av motoren i bilen.

Hyundai var den første bilprodusenten som serieproduserte en hydrogenelektrisk bil. Nå fortsetter vi med stilsikre IONIQ

I den helelektriske versjonen (EV) av IONIQ skjer fremdrift ved hjelp av et supereffektivt litium-ion-batteri med høy kapasitet og kort ladetid. Den ladbare hybriden (PHEV) kombinerer lavt drivstofforbruk med batteristrøm ved å lade batteriet fra strømnettet, mens bensinmotoren bidrar til å øke rekkevidde med lave utslipp. Hybridversjonen (HEV) bruker motoren og bilens bremseenergi til å lade batteriet, som deretter bidrar til fremdriften.

Navnet IONIQ refererer til de ulike faktorer som har vært viktige i løpet av designprosessen. «Ion» på engelsk betyr et elektrisk ladet atom – og refererer til bilens elektriske motorer. Den andre delen av navnet er basert på det engelske ordet «unik», dvs. en beskrivelse av hva bilen er, og en beskrivelse av Hyundais engasjement for null utslipp og ønsket om å maksimere valgfrihet for kundene.

Hyundai IONIQ kommer med en rekke passive og aktive sikkerhetsfunksjoner som automatisk brems, blindsone- og filbyttevarsel. For å bedre tilpasse seg dagens tilkoblede og aktive livsstil tilbyr IONIQ i tillegg en rekke praktiske funksjoner, inkludert Apple CarPlay og Android Auto, TomTom live services samt en 7-tommers TFT-skjerm og trådløs lading av smarttelefon
IONIQ kommer til Norge i hybrid og helelektrisk versjon løpet av andre halvdel av i 2016. Ladbar hybrid kommer til Norge i 2017.

 

Priser

Fra 239.950,-

Les den første presseomtalen om IONIQ fra en norsk journalist her.

 

 

Den aller første Hyundai IONIQ filmen er her, og vi inviterer deg med på en kjøretur.  Len deg tilbake og nyt!

Kontakt selger

Tore Eliassen

Tlf: 67 17 16 05
Epost: tore.eliassen@aabyauto.no

Per Brenne

Tlf: 67171604
Epost: per.brenne@aabyauto.no